logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Za namensku industriju 145 miliona evra pomoći u prvom kvartalu 2022.

NIŠ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas novinarima da je na sastanku sa preduzećima odbrambene industrije Srbije doneta odluka da se domaća namenska industrija pomogne sa 145 miliona evra već u prvom kvartalu 2022. godine.

„Doneli smo odluku da već u prvom kvartalu 2022. u roku od tri meseca pomognemo našu namensku indsutriju. Našli smo načina da sa oko 145 milina evra ulažemo, uz striktnu kontrolu Ministarštva finansijane, u kupovinu novih proizvodnih pogona i mašisna i opreme, kako bismo mogli da osvaremenimo naše fabrike i posdatkanemo bolju proizvodnju i rentabilnosti“, rekao je Vučić.

Kaže da je danas doneta odluka i da država u naredniih pet godina naruči opremu, naoružanje i oruđe, vozila i ubojna sredstava, municiju, mine rakete od domaće namenske industrije u vrednosti od 1,25 milijarde evra.

„To će biti dodatni podsticaj za razvoj namenske indsutrije i ogroman napredak u kupovini od strane Vojske Srbije“, rekao je Vučić.

Istakao je da će tako biti modernizovana naša vojska, uz sve ono što kupujemo do ruskih i francuskih partnera, gde su ulaganja zaista ogromna.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.