Vučić: Verujem da će EU uspeti da nametne dogovoreno još 2013. godine

NJUJORK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da veruje da će se nastaviti proces dijaloga sa Prištinom i da će EU uspeti da namete nešto što su nam garantovali 11 godina, a što su sve tri strane potpisale, a to je sporazum iz 2013. godine i najvažniji preduslov – formiranje ZSO.

On je na prijemu delegacije Srbije pri UN rekao da se nada da će to ostati preduslov za članstvo Prištine u Savetu Evrope. Kako je naglasio, Srbija je kao osnivač Ujedinjenih nacija bila posvećena Povelji UN i da veruje da su to glavni principi sveta sutrašnjice. „Kada neko kaže da nam treba manje UN, mi kažemo da nam treba veća uloga UN, jer je to jedini način da povratimo stabilnost i mir u svetu.

Ko god prekrši međunarodni poredak mi to kažemo i ko god je žrtva mi smo na njegovoj strani“, rekao je predsednik Srbije. Vučić je ponovio da je Srbija na evropskom putu i da veruje da je u prethodnom periodu ostvarila dobre rezultate u pogledu stope rasta i životnog standarda.

„Zahvaljujući vašim glasovima, pobedili smo za Expo2027 i pozivam vas sve u Beograd i da učestvujete na izložbi posvećenoj mladosti i sportu. Verujemo da takav duh, zajedno sa novim idejama i energijom mladosti, može da donese dobre rezultate“, zaključio je on.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.