logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Verovatno ćemo čekati još šest godina za ulazak u EU, niko od nas neće ući pre Ukrajine

КОТОР – On je dodao da se nada da će imati dobar sastanak sa najboljim zaključcima i sledećeg puta kada se budu sastali u Sarajevu.

Region Zapadnog Balkana verovatno će čekati još šest godina za ulazak u Evropsku uniju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kotoru na Samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije.

„Znam da nećemo biti deo Evropske unije, niko od nas, pre Ukrajine. Kada ćemo ući u Evropsku uniju, da li ćemo ući zajedno sa Ukrajinom, to je drugi problem. Vi imate vaše mišljenje, ali moja inteligencija meni govori da sam ja u pravu. I naravno, to je nešto što se trenutno događa. Verovatno ćemo čekati još nekih šest godina, što je takođe u redu. U vašim zemljama je možda Evropska unija toliko popularna, u mojoj zemlji nije toliko popularna kao što ni mi nismo toliko popularni, iako smo mi najveći deo ovog regiona. Nećemo mi nikada pričati loše stvari o važnosti ove inicijative“, rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će imati dobar sastanak sa najboljim zaključcima i sledećeg puta kada se budu sastali u Sarajevu.

Samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije održava se pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.