logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Uskoro stiže velika investicija u Leskovac

IRIG – Predsednik Srbije ocenio je da je u našoj zemlji sve vezano za svetsku izložbu Expo 2027. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da uskoro jedna velika kompanija stiže u Leskovac, što će biti izvanredan podstrek za visokokvalitetne tehnološke investicije. „Veliku vest imamo za Leskovac.

Predsednik Srbije ocenio je da je u našoj zemlji sve vezano za svetsku izložbu Expo 2027. godine. Kako je rekao, zahvaljujući Expo-u, podigao se Milano, baš kao što se i Barselona podigla na Olimpijskim igrama.

„Svi često idu u Barselonu zbog Olimpijade ’92. i ulaganja koja su tada bila. U Milano niko živ nije išao dok nije Expo došao, a sada će još malo pa da pretekne Rim. Po svojoj ekonomskoj i finansijskoj moći, svakako je već pretekao Rim. Samo još po turizmu je Rim nešto ispred, inače po svemu drugom je Milano ispred“, naveo je Vučić.

Na pitanje koga je Srbija pretekla što se tiče kilometara autoputa, predsednik Srbije je rekao da je svestan poređenja sa Hrvatskom, koja je, kako kaže, proporcionalno fantastično prožeta mrežom autoputeva. „Još imamo mnogo da ih stignemo. Ali, kao što vidite – stižemo. Stižemo i do Expo-a i prestižemo“, rekao je Vučić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.