logo transparend vojvodina uzivo

Vučić upitao Pistorijusa: Po kom to međunarodnom aktu Kosovo može da bude naoružavano!?

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom odbrane Nemačke Borisom Pistorijusom u Beogradu, a potom su se obojica obratila medijima.

– Mi ne isporučujemo ofanzivno oružje, već samo za odbranu. Iz naše perspektive mi smo priznali Kosovo, i naš cilj u regionu su mir i stabilnost, kao i zajedničko približavanje EU. Važni su tu dobrosusedski uslovi, i to je osnovni preduslov za stabilnost – rekao je on.

Pistorijus je istakao da je Zapadni Balkan deo Evrope, i da u to nema sumnje, na šta je predsednik Vučić rekao da nije na to mislio.

– Poštovani prijatelju, mislio sam da ne postoji odgovor na dva pitanja. Pitanje je po kom to međunarodnom aktu Kosovo može da bude naoružavano, jer taj akt ne postoji. Postoje akti pojedinih država koje su priznale Kosovo. I sa druge strane što se tiče samog dijaloga, mi smo u dijalog pozvani zato što drugačije vidimo pravnu prirodu situacije na KiM. Ako smo tu samo da verifikujemo ono što Priština odluči, mi onda vama nismo potrebni. 11 godina čekamo da se formira ZSO, i to nije urađeno. Činili smo brojne ustupke, a jednu jedinu obavezu koju je Priština prihvatila nije ispunila – odgovorio je predsednik.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.