Vučić: U toku ulaganje 300 mln evra u novo domaće naoružanje za Vojsku Srbije

NIŠ – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, u kompleksu Niške tvrđave, da su u toku ulaganja u nove proizvode domaće namenske industrije koji će biti uvedeni u naoružanje Vojske Srbije.

„Ulažemo sada 300 miliona evra u proizvode domaće industrije koji ulaze u našu vojsku. Samo u domaću industriju i proizvode“, rekao je Vučić tokom obilaska, zajedno sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Dodao je da se radi i na novoj generaciji artiljerije.

„Sada idemo dalje na artiljeriju, novu generaciju artiljerije, prvo najveće oruđe koje će to imati je Tamnava, sa raketama Orkan 2, NORA 70mm“, rekao je Vučić.

Pitao je proizvođače kada će sve to biti deo naše vojske i dobio odgovor da u Tehničko optini centar može da bude predat narednih meseca i da bi sve moglo da bude završeno do kraja godine.

Vučić je tokom obilaska tenkova rekao da bez obzira što se dosta ulaže u razvoj dronova da, ipak, ništa ne može da se zauzme dok to nije zauzeo tenk.

On je rekao i da su fabrike „Petoletka“ i „Zastava“ dobre fabrike, ali da je potrebno da se ulaže u nove mašine.
„Petoletka, Zastava, su nam dobre fabrike, ali je način proizvodnje i dalje na primitivnom nivou i ne može da bude serijski dok ne uložimo u nove mašine. Ono što je glavno pojačanje, to je ovde sistem ALAS, koji takođe ulazi u Tehnički opitni centar“, rekao je Vučić.

On je dodao i da kada Vojska Srbije bude imala 100 „Nora“ može se reći da je pristojno naoružana, ali da je za to potrebno vreme.

Vučić je rekao i da je artiljerijski sistem „gvozdika“ veoma važan za našu zemlju i da uz Tamnavu i NORU mnogo znači.
Vučić je obišao i sistem „NORA M15“ koji je rekao da je jedno od najomiljenijih naoružanja.

On je pozvao građane da prisutvuju i pogledaju izložbu naoružanja i opreme Vojske Srbije, a tokom obilaska vazduhoplovi Vojske Srbije nadletali su nad Niškom tvrđavom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.