logo transparend vojvodina uzivo

Vučić u Leskovcu: Postaraćemo se da do kraja godine Leskovačka bolnica dobije mamograf

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u posetio je danas novoizgrađen stadionu „Dubočice“ u Leskovcu. Sa predsednikom su u obilasku i legenda srpskog fudbala i predsednik FSS Dragan Džajić kao i Milorad Dodik.

Vučić je naveo i da je Leskovac je za šest godina uspeo da postane jedna od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji.

„Smanjili su dugove, zaposleno je više od 10.000 ljudi više nego pre, ali još mnogo toga mora da se uradi. Danas je plata 363 evra, ali mora da ide to brže“, poručio je predsednik.

Dodao je i da je Leskovac šesti grad po veličini u Srbiji.

„Ako ne možemo da imamo dobar stadion u njemu šta da ponudimo ljudima. Leskovac mora da ima stadion, naše je da ne opterećujemo lokalnu samoupravu dodatnim troškovima. Za mene su podjednako važni Beograd, Leskovac, Loznica“, istakao je Vučić.

U bolnicu u Leskovcu se ulaže 45 miliona evra
Na pitanje šta da rade žene u Leskovcu i okolini dok se ne izgradi bolnica u Leskovcu pošto mamograf ne radi, Vučić je rekao da u Leskovcu nije bio mamograf 2005. i 2012. godine, dok će sada Leskovac dobiti i novu bolnicu i mamograf.

Predsednik je istakao da se ulaže 45 miliona evra u leskovačku bolnicu, da radovi traju i da će biti završeni do kraja 2024. ili januara 2025. godine.

„Tada ćete da imate svu kompletnu opremu. Samo oprema u leskovačkoj bolnici je 11,5 miliona evra, ali radimo sve vreme da ne bismo zatvorili leskovačku bolnicu. Kažu nestaje struja, ne nestaje struja, mi je planski isključujemo kada radimo radove“, rekao je Vučić. Dodao je da je infektologija već obnovljena u potpunosti, obnovljen je kompletan eksterijer i fasada kao i da su sada u toku unutrašnji radovi.

Stadion u Leskovcu otvoren nakon dve godine izgradnje
Stadion Dubočica je počeo da se gradi pre dve godine, a zvanično je otvoren u ponedeljak utakmicom Prve lige Srbije između ekipa Dubočice i RFK Novi Sad.

To je jedan je od tri novoizgrađenih stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju „četiri“ po kriterijumima UEFA.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

Vučić je odgovrajući na pitanja novinara rekao da država bira trenutak kada će poslati pismo Savetu bezbednosti, i da se pazi na brojne detalje.

Na pitanje zašto je Jovani Marović zabranjeno da uđe u Srbiju, predsednik kaže da se nikada ne meša u rad državnih organa.

„Ali danas sam apelovao da se svaki put bivšim ministrima iz Crne Gore, koji dolaze da zauzimaju auto-puteve u Beogradu, da ih uvek pustimo. Ona će biti naš drag gost da ulazi. Nije fer to od MUP i BIA, jer mi puštamo Violu fon Kramon da ulazi, koja svaki dan vodi specijalni rat protiv Srbije. Kada može Viola, što ne može i crnogorska ministarka da dolazi i da nas uči šta je demokratija. Posebno se izvinjavam ministarstvu inostranih poslova Crne Gore, onima koji su zabranjivali Matiji Bećkoviću da uđe u Crnu Goru, našem ambasadoru da obiđe roditelje“ – kaže predsednik Vučić.

Predsednik je izjavio i da su državni organi Srbije „doveli više fabrika nego svi ranije“.

„Pričaju nam za bolnice da nema mamografa. Pa mi ulažemo 45 miliona u Leskovačku bolnicu, radovi traju. Samo oprema u Leskovačkoj bolnici će biti 11 i po miliona evra. Niko to nije radio 30 godina, a sada mi radimo. Obnovljena je infektologija, i sada radimo sve unutrašnje radove. I da vam ja kažem. Bato, šta god da radiš, uvek će biti onih da vas kritikuju“- ističe predsednik.

Vučić kaže da imamo svuda problem sa radnom snagom, pošto nema dovoljno radnika.

„Šta god da radiš, uvek će biti onih koji će da te kritikuje. Vidite ovu decu, ja sam srećan, oni srećni, Dubočica će imati 50 puta više dece koji će doći da treniraju.“

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.