Vučić: U budućnosti očekujem dobre vesti za Niš i mnogo više ulaganja

KURŠUMLIJSKA BANJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za medije, da se građani Niša sa pravom pitaju kada će u tom gradu biti izgrađena gradska bolnica, pored toga što u tom gradu već postoji velelepni Klinički centar.

”Ona je potrebna, kako u Klinički centar ne bi išao neko ko je iščašio ruku ili ga boli zub, već da za to ima gradsku bolnicu, ako sam dobro razumeo stručnjake, neki međustepen, da se ne bi opterećivali kapaciteti Kliničkog centra”, rekao je Vučić.

On je dodao da je potrebno u međuvremenu potrebno izgraditi i klinički centar u Kragujevcu, i u Vojvodini.

”Imamo velike planove i oko ginekološko-akušerske klinike u Višegradskoj u Beogradu, kao i oko onkološke klinike za koju se zalaže ministarka Danica Grujičić, jer u Srbiji ljudi procentualno mnogo umiru od raka. Znamo za problem bolnice, biće više odgovora uskoro”, naveo je predsednik.

Upitan na koje investicije je mislila premijerka Ana Brnabić kada je najavila osam velikih investicija za grad Niš, predsednik je rekao da će biti dve velike investicije, ali da Brnabić ima bolji ”pregled” od njega.

”Ja sam u Nišu otvorio već sedam fabrika i biće ih još, već je proširen Naučno-tehnološki park, radićemo na rekonstrukciji tornja na aerodromu u Nišu, pošto nam je cilj da razvijemo Niš kao avio-centar. Uskoro otvaramo novu deonicu autoputa, do Toplice i tog, kako ga ja zovem, višnjarskog kraja, do Prokuplja, pa potom deonice do Kuršumlije i Merdara. Radimo i na obilaznici oko Niša, kako ne bi bilo više problema sa prugom u centru, radi infrastrukture i bezbednosti, ali i izmeštanja iz centra”, kazao je Vučić.

On je dodao da su u toku radovi na autoputu ka Sofiji i da će on biti gotov za oko godinu i po dana.

”Tako ćemo imati autoput sve Istanbula, i Plovdiva, to će ozbiljno podići Niš, privući će i mnogo investitora. Očekujem dobre vesti za Niš, ali je potrebno da povećamo i budžet grada. Novi Sad nije mnogo veći od Niša ali ima daleko veći budžet, tako da moramo mnogo više da ulažemo u Niš”, zaključio je Vučić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: