logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Tražiću da se zaštiti naš gasovod celom dužinom

aleksandar vučic
BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da bi Srbija ostala i bez struje i bez gasa kada bi bio uništen gasovod Turski tok i najavio da će tražiti od BIA i policije da zaštite gasovod u Srbiji od mogućih diverzija.

„Niko u medijima nije primetio, a piše da je predsednik Putin danas rekao da je neko pokusao da uništi Turski tok i da spreči dalji dotok gasa. Da se to dogodilo ne znam sta bi radili, to bi značilo da ne bismo imali struje, jer ne bi radile gasne elektrane , TETO Novi Sad, Zrenjanin i TETO Pančevo. To bi značilo da nema gasa, ničeg nema bez obzira na nase rezerve koje su najveće u istoriji“, rekao je Vučić novinarima posle razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom.

On je ukazao da bi to znacilo da bi bez struje i gasa ostali šest mesci.

Kako je podsetio, samo Beograd troši tri miliona kubnih metara gasa, a na dnevnom nivou dolazi sest miliona kubnih metara, što je redovna tranša.

Vučić je rekao da će tražiti dodatne informacije od ruske strane o pokusaju da se uništi Turski tok i da će tražiti da se naš gasovod dodatno zastiti celom duzinom.

„Razgovarao sam sa BIA, razgovaraću i sa policijom da se dižu helikopteri i zaštiti od potencijalnih diverzija. Ovo se plašim desavalo u Crnom moru, a ne kod nas, ali ono sto mozemo mi ćemo da uradimo“ rekao je Vučić uz poruku da nam sledi kao što je i najavljivao velika borba.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.