logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Srbija nema prazne rafove! Imamo brašno, ulje, stiže nam i mleko u prahu

NOVI SAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na Radio televizije Vojvodine govori o trenutnoj situaciju u zemlji i sveti i  istakao, građani Srbije, uprkos svetskoj krizi ne treba da brinu da li će imati dovoljno brašna, ulja i ostalih životnih potrepština. Kako navodi, sve što nedostaje, ubrzo će doći do Srbije, misleći na mleko u prahu, čija je nabavka već dogovorena.

– Mi se nažalost nalazimo u kampanji, neki su se nadali praznim rafovima, neuspehu države. Ja nikada nisam lagao ljude kada sam govorio da imamo brašna, ulja… Nabavili smo sada i mleko u pravu. Stiže nam još 1.500 tona. Ne mogu da kažem da stiže, dok to ne stane na naše kamione, rekao je Vučić.

Kako je rekao, mleko u prahu je važno za sve ljude, posebno za decu i konditorske fabrike.

– Pokušavamo da se domaćinski odnosimo, tražimo i palmino ulje, vidim da je velika nestašica u svetu. Gde god da šalju, potrudićemo se da nađemo, da bismo imali sve što nam je potrebno, objašnjava Vučić.

Vučić kaže da je zemlja brzo nabavila kvasac.

Kako je dodao, na skupu sa vojnim vrhom, nedavno je izjavio da se količine hrane podignu, što nije urađeno, ali to će se rešiti.

– Želim da ljudi u Srbiji razumeju… Videli ste večeras poruke Nemaca koji govore da imaju probleme, a oni imaju sve… Više ništa ne funkcioniše kako treba, naši Kinezi iz Smedereva se dobro snalaze sa kupovinom koksa, dodao je Vučić.

Predsednik je rekao da je Srbija kupila najbolje helikoptere marke „Kam“ koji nose po 5.000 litara vode i da se pojavio problem zbog toga što sada ne znamo kako će stići do Srbije.

– Asfaltiranje ulice koštaće dvostruko, trostruko više i to za nekoliko dana. Nama je inflacija uvezena i opet je manja nego u SAD i zapadnoj Evropi. Pogledajte cenu ulja kod nas i cenu u regionu. Više je nego dvostruko manja nego u BiH. Ako se i akcize od nafte odreknemo, od čega ćemo da finansiramo državu, pitao je Vučić.

– Mi ćemo robe da obezbedimo dovoljno. Mi ćemo se snaći radom, rekao je on.

Pogledajte još: 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.