Vučić sa Čen Bo: Prisećamo se svih teških i lepih trenutaka

BEOGRAD – Predsednik Srbije organizovao je danas oproštajni ručak za ambasadorku Kine Čen Bo i naglasio da je to prilika da se prisete svih teških i lepih trenutaka za vreme njenog četvorogodišnjeg mandata u Srbiji.

“Prisećamo se svih teških i lepih trenutaka tokom njenog mandata u Srbiji, anegdota sa gradilišta, ali i briga koje smo delili. Evociramo brojne uspomene sa sastanaka, dogovora, potpisanih sporazuma i ugovora o velikim projektima koji su promenili lice naše Srbije, doneli nova radna mesta i obezbedili sigurnost brojnim porodicama”, naveo je Vučić na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Predsednik je napisao da su u godini kada se obeležava 10. godišnjica od početka inicijative “Pojas i put”, sumirali rezultate saradnje i prijateljstva sa Kinom, koje je postajalo još čvršće u vremenima velikih izazova i kada je ova velika zemlja pomagala Srbiji da prebrodi i najteže trenutke.

“Beskrajno smo zahvalni ambasadorki Čen Bo na ogromnom trudu koji je uložila u jačanje prijateljstva između Srbije i Kine, a posebno predsedniku Si Đinpingu koji je pokazao veliko poštovanje prema Srbiji i otvorenost za partnerstvo i saradnju, iako smo mala zemlja”, naveo je Vučić.

Prema rečima predsednika, ambasador Čen Bo nije samo diplomata čije su iskustvo, posvećenost, neumorni rad i strpljenje ostavili neizbrisiv pečat u našoj zemlji.

“Ona je i iskreni prijatelj Srbije i našeg naroda, koji je duboko poštuje i čija srca je osvojila od prvog dana. Srbija će zato uvek biti njena druga kuća”, naveo je predsednik koji Čen Bo dočekao sa velikim buketom ruža.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: