Vučić: Rešićemo pitanje vodosnabdevanja u Lazarevcu (FOTO)

BEOGRAD – Predsednik Srpske napredne stranke i kandidat za predsednika Srbije rekao je danas u Lazarevcu da će biti rešeno vodosnabdevanje te opštine i da će ona, izgradnjom auto-puta Vožd Karađorđe, ubuduće biti bolje povezana sa svim delovima zemlje.

Foto: Tanjug

Pred prepunim gradskim trgom u Lazarevcu, predsednik se obezao da će ubuduće biti još bolje povezani sa drugim delovima zemlje, jer osim što imaju auto-put Miloš Veliki, gradi se i Vožd Karađorđe od Lazarevca do Aranđelovca, a zatim do Topole, Rače, Despotovca i Bora.

– Bićete spojeni sa koridorom 10. To će značiti povoljnije uslove za investitore koji će moći više da dolaze u Lazarevac, a tu imamo tri mesta – Vreoci, Crljeni i Stepojevac gde investitori mogu da dođu. Radićemo u tim radnim zonama na dovođenju investitora. Sa svake strane bićete povezani sa Beogradom, obećao je Vučić.

On je dodao da je izdvojeno 42 miliona evra za cevovod Sirove vode – Peštan.

– Reč je o velikim parama. Svi koji su ranije obećavali mogli su samo da lažu. To nam je prioritet. Rešićemo pitanje vodosnabdevanja. Takođe, izvršićemo rekonstrukciju Doma zdravlja dr Ðorđe Kovačević i specijalne bolnice što je veoma važno i za Lazarevac i za okolinu i to je veliki novac, oko devet miliona evra, a sa opremom i više, obećao je Vučić.

On je istakao da je Lazarevac izgrađen zahvajući rudnicima i Kolubari i da je zahvaljujući njima rastao.
– Danas kažu da treba da zatvorimo rudnik, da nam ne treba, a ugalj je skuplji nego ikada i ceo svet ga traži. Da smo pre nekoliko meseci poslušali neke, gde bi bili? Nećemo da zatvaramo rudnik. Hoćemo čist vazduh, pravićemo filtere i prečistače, uradićemo što možemo, više energetski obnovljivih izvora, ali nećemo da zatvaramo naše rudnike, jer oni nam daju i hleb i život i vazduh i struju i grejanje i sve drugo, poručio je Vučić.

On je istakao da je danas situacija u svetu takva da je teško prognozirati šta će biti sutra, ali da nama treba da bude najvaznije da brinemo o sebi i čuvamo mir i stabilnost.

– Dosta smo učestvovali u sukobima koje nikakve veze sa našom zemljom nisu imali. Sada je vreme da čuvamo budućnost za našu decu. Ne ulazimo ni u kakve sukobe. Da se sklonimo od svega i da čuvamo našu decu i njihovu budućnost, poručio je lider SNS.

On je rekao da je odgovornost na svakom od nas, jer se ovi izbori održavaju najteže vreme kada ne znate da li će biti nafte, gasa, hrane, a znate da će u Srbiji biti.

– Zato nije bitno ko vam je simpatičan, već je pitanje šta taj neko može da uradi. Izbori nisu igra i država nije igračka. Mladima hoću da kažem da znam da vas emocije vuku, ali u vašim godinama morate da prepoznate šta je ozbiljnost i šta može da vam garantuje sigurnost u budućnosti. Oni koji vam kažu glasajte za mene i sve će biti bolje za šest meseci su najgori lažovi, naglasio je Vučić.

On dodaje da se od tih mogu čuti samo najgore uvrede na njegov račun, a da ništa nisu uradili.

– Važno je da pokažemo svojom pristojnošću i odlučnošću izađemo na izbore 3. aprila, i kažemo nemamo ništa protiv vas, ali za našu decu, za naš Lazarevac hoćemo da izađemo na izbore i donesemo najbolju odluku za našu decu, poručio je Vučić.

On je dodao da je i on nezadovoljan sa milion stvari, lokalnim i republičkim rukovodstvima, ali da su postignuti veliki rezultati.

– Danas je Srbija najbrže rastuća ekonomija u Evropi. Najvažnije je dovođenje investitora, zapošljavanje, veće plate i od toga dolaze veće penzije. Ja mislim da je važno da pobedi odgovornost, mir i stabilnost, rad da pobede ljudi, koji teško rade, da pobede rudari, da pobedi Kolubara, zaključio je lider SNS.

Vučić se izvinio prisutnima jer nije dovoljno često dolazio u Lazarevac, pošto je bio zauzet drugim obavezama.

Foto: Tanjug

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.