logo transparend vojvodina uzivo

Vučić razgovarao sa Makronom: „Zamolio sam da stane uz Srbiju na njenom putu ka očuvanju mira“

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

„Odličan razgovor sa predsednikom @emmanuelmacron o gorućim pitanjima u našem regionu, aktuelnim političkim promenama u evropskim i globalnim okvirima i njihovom mogućem uticaju na Srbiju i njeno mesto u datom kontekstu.

Razgovarali smo i o potrebi za strateškom saradnjom u oblikovanju buduće putanje našeg kontinenta i sveta u celini, kao i u rešavanju hitnih pitanja u pogledu regionalne bezbednosti i ekonomske stabilnosti.

Dok Evropa prolazi kroz period tranzicije i neizvesnosti, naglasio sam važnost kontinuiteta u rešavanju pitanja od značaja za Srbiju, pogotovo u pogledu Kosova i Metohije i uslova u kojima živi obespravljena srpska zajednica. Ponovio sam da ovo pitanje i dalje treba da zauzima visoko mesto na agendi EU, uz snažan diplomatski angažman u cilju konačne realizacije Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, kao osnove za izgradnju održivog mira i garancije bezbednosti za srpski narod.

 

Istakao sam da zalaganje za dijalog ostaje temelj politike Srbije u regionalnim odnosima i najvažniji činilac u rešavanju teških pitanja koja su pred svima nama. Zato sam zamolio predsednika @emmanuelmacron da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće“, objavljeno je na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.