Vučić: Raspisaćemo izbore do kraja 2023. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sinoć obratio javnosti.

“Idemo ispred vremena”

Predsednik je sinoć govorio o tome kako su Kurtijevi specijalci maltretirali njegovog sina Danila i kako se on osećao u tim momentima.

“Oni su od muke pozeleneli jer Srbija nije proglašena krivom, nego Priština”, dodao je on.

“Mi moramo našu zemlju da promenimo u potpunosti za EXPO. Naša zemlja mora da izgleda potpuno drugačije. Mi moramo da radimo, a oni mi samo daju dodatnu energiju. Niko ne vidi i niko ne razume da ćemo za pet godina da imamo metro. Imamo samo papiroloških problema, ali idemo ispred vremena. To su velike stvari za Srbiju”, naveo je Vučić.

“Sa jedne strane, da ne prihvatimo politiku onih koji služe stranim interesima, a sa druge strane imamo one koji se junače pa bi da uvedu sankcije. Drže nam lekcije oni koji su doprineli da nam se odvoji Crna Gora. Nama je potrebna stabilnost i sigurnost. Sa svih strana stranci skočili kao vrane i gavranovi na našu zemlju”, rekao je Vučić.

Vučić o zahtevu da se održe izbori

Vučić je zatim pročitao zahtev opozicije da se održe izbori.

“Bog će znati šta su oni hteli. Odgovoriću im i na to gde kažu da se Srbija nalazi u dubokoj krizi. Doneli su deklaraciju u sprečavanju ponovne propasti Srbije oni koji su uništili Srbiju”, rekao je on.

“Ja sam spreman da održim izbore, do marta. Evo raspisaćemo ih do kraja, do 31. decembra za 4. mart. Mislim da je to 60 dana. Ako ne, onda nedelju dana ranije.”, zaključio je Vučić.

“U istoriju besčašća će ući da su pojedini političari hteli da iskoriste tragediju. Umesto da se ujedinimo, nisu sačekali ni da deca budu pokopana, izašli su na ulice da iskoriste emocije ljudi. U istoriji takvo besčašće nije bilo”, dodao je on govoreći o protestima opozicije i blokadi auto-puteva.

“Albancima je sve dozvoljeno”

Vučić je komentarisao i Kurtijevu izjavu da će Srbi da “pate i plate”.

“Da sam to ja izgovorio, bio bih u svim medijima. Ovo se naravno nigde nije pojavilo niti će, jer je Albancima sve dozvoljeno. Za mene je važno da smo uspeli da ne budemo krivci i da smo nekoliko ljudi izvukli iz pritvora. Za mene je važno da se borimo za ljude koji su i dalje u pritvoru. Moj najveći strah je taj pokušaj da se Srbima nametne krivica jer hoće da budu svoji. Imate progon Srba u Crnoj Gori, ako neće da se odreknu Beograda”.

“Hil dobro zna da od nametnutih rešenja nikad nema ničega i da moraju da se postignu kompromisi”, dodao je.

“Oni se slažu sa svim onim što radi Kurti. Smisliće oni nešto da smo mi krivi”, naglasio je on.

Doček sportista na meti kritika

Kad su u pitanju kritike povodom dočeka srpskih sportista (košarkaša i Novaka Đokovića), Vučić kaže da je nekima problem što je Srbija uspešna.

“Da nije bilo te pesme, našli bi nešto drugo. Smeta im što se spominje Rumija, a u njoj žive i Srbi, Crnogorci i Albanci… Meni ne smeta kad neko spominje svoj rod. Što nam to brane? Nama je Tijana Bošković donela, defakto, uz sve druge devojke, donela sve zlatne i sad srebrnu medalju. Ona je iz Bileća ili Gacka iz Republike Srpske. Pa, šta? Dirljive su Novakove suze i drago mi je zbog svih ovih momaka “, kazao je Vučić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: