Vučić: Priština ne želi ZSO, već samo da izazove ratni sukob

BEOGRAD – Priština ne želi da formira Zajednicu srpskih opština na KiM iako je to predviđeno Brisleskim sporazumom još 2013. godine, već samo da izazovu ratni sukob i Srbiju sukobe sa NATO-om i celim svetom, a sebe predstave kao žrtvu i balkanskog Zelenskog, rekao je danas predsednik Aleksandar u Skupštini Srbije na posebnoj sednici o KiM.

Vučić je rekao da je prištinski režim počeo da maltretira Srbe na KiM samo sa ciljem da ih unizi i izazove sukob.

Po uspostavljanju barikada, njihova jedina namera je, pošto ne nameravajau da provedu u delo ZSO – da izazovu ratni sukob, da Srbiju sukobe sa NATO i celim svetom, a da sebe predstave kao žrtvu i balkanskog Zelenskog i nas kao agresora, kao nekoga ko je ugrozio, – gle licemerja – ‘teritorijalni integritet suverene i nezavisne države Kosovo'”, istakao je Vučić.

Dodao je da je cela igra bila u tome i tada su zato počela hapšenja Srba.

Vučić je rekao da je Priština nakon povlačenja Srba iz kosovskih institucija zakazala izbore u decembru u četiri srpske opštine na severu KiM i onda, iako su obećali da će ih odložiti, samo 12,5 sati pre ozvaničenje te odluke, koju su već znali, poslali specijalce da zazumu prostorije opštinskih izbornih komisija na severu KiM.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: