logo transparend vojvodina uzivo

Vučić primio akreditive ambasadora Mađarske: Odnosi nikada na višem nivou

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Mađarske Jožefa Zoltana Mađara i izrazio ponos zbog iskrenog prijateljstva dve zemlje i bilateralnih odnosa, koji nikad nisu bili na višem nivou.

Vučić je mađarskom ambasadoru poželeo dobrodošlicu u Srbiju i naveo da očekuje da će tokom njegovog mandata nastaviti da jača već odlična ekonomska saradnja sa Mađarskom, ističući pritom da je Srbija zainteresovana za dalje intenziviranje veza u oblasti energetike, infrastrukture, poljoprivredno-prehrambenog sektora i drugih oblasti od zajedničkog interesa, saopštila je pres sluzb predsednika.

Vučić je izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, kao i za razumevanje za strateška pitanja naše zemlje.

Mađar je, predajući akreditivna pisma predsedniku Vučiću, preneo pozdrave predsednice Katalin Novak i premijera Viktora Orbana, kao i zadovoljstvo zbog odličnih srpsko-mađarskih odnosa.

Takođe je rekao da će u Beogradu raditi na konkretnim zajedničkim projektima i jačanju saradnje, kojoj će doprineti i nova zajednička sednica vlada.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.