logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Pre 24 godine umrlo međunarodno pravo, ali srpski duh nisu slomili!

SRBIJA – Predsednik je istakao da Srbija gleda u budućnost i zato želi da sačuva mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče na obeležanju 24. godišnjice NATO agresije na SRJ u Somboru da je pre 24 godine umrlo savremeno međunarodno pravo i poručio da su tada sile pokušale da slome srpski duh, ali ga, kako je rekao, nisu slomili i nikada ga neće slomiti.

– Dvadeset četiri godine od kada je počela agresija na SRJ  u Somboru nas posle 24 godine ubedljivo ima najviše, to govori nešto loše i nešto dobro. I upravo zbog toga sam odlučio da ne čitam lepo sročene i pripremljene govore. Prvi put kada vam se obraćam na ovaj važan dan, želim da govorim iz srca i ono što mislim i da ne dozvolim da me emocije u potpunosti savladaju i time nanesem neku štetu našem narodu i našoj zemlji – rekao je sinoć Vučić.

Istakao je da je pre 24 godine konačno umrlo savremeno međunarodno pravo i to, kako je rekao, zvuči kao nevažna birokratska rečenica, ali to je mnogo više od toga.

– Od tada više ništa što se u svetu događa ne može da bude gore od onoga što su učinili jednoj maloj zemlji koja je bila kriva samo, jer je želela da budemo svoj na svome, slobodna, slobodarska i kao takva nije se dopadala onima koji su 89. i 90. stvorili novi poredak u kome se samo oni pitaju za sve, a neposlušni da budu kažnjeni – rekao je Vučić.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.