Vučić: Pozivam sve srpstvo na božićnu i duhovnu sabornost

Aleksandar Vučić 2
BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Beogradu, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Slovenije, koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika i poručio da će se danas i sutra moliti za mir i opstanak našeg naroda i pozvao celokupno srpstvo na božićnu i duhovnu sabornost.

“Za mene je važno da u ne lakim trenucima za čovečanstvo i Evropu pozovem sve srpstvo na božićnu i duhovnu sabornost”, rekao je Vučić. On je zahvalio svima koji se bore za opstanak srpskog imena i van Srbije. “Moliću se i danas i sutra za mir, za život i opstanak našeg naroda, a daćemo sve od sebe da i deca na KiM imaju mir i da mogu da uče i u školama kao i vi i da razimšljaju o svojoj budućnosti. Verujem da je važno da vas zamolim da čuvate svoj jezik i ćiriličko pismo, da brinete o svom narodu kako u Sloveniji tako i u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i na KiM i na svakom drugom mestu”, rekao je Vučić.

On je kazao da ta deca vole Sloveniju, ali i Srbiju i srpski narod i da se nisu nikada odrekla svog roda. “Kao i svi oni koji danas čestitaju Božić, od Gorana Dragića do Raše Nestorovića, bez obzira odakle su otišli u Sloveniju. Nikada se nisu stideli svog sprskog imena i prezimena”, rekao je Vučić. Poželeo je deci iz Slovenije da u ljubavi i slozi provedu Božić i zahvalio svim ljudima koji učestvuju u organizaciji te posete. “Hvala što se borite da srpsko ime sačuvamo i van granca naše zemlje i to postaje veliki i važan posao za sve nas”, naglasio je Vučić. On je patrijarhu i svim vernicima i sprskom narodu čestitao Badnji dan.

“Nadam se i moliću se za to da nam Božić donese mir i blagostanje i da Srbi jednaput u svojoj istoriji izbegnu veliko stradanje koje nismo uspeli da izbednemo u Balkanskim ratovima, Prvom i Drugom svetskom ratu, kao ni u ratovima devedesetih godina i u NATO agresiji na Srbiju 1999. I da sačuvamo svoju zemlju i našu decu i da gradimo mirnu budućnost. Srećan Badnji dan, Hristos se rodi”, poručio je Vučić.

Vučić je u zgradi Predsedništva primio tridesetak dece srpske nacionalnosti iz Slovenije sa kojima je razgovarao i podelio im božićne paketiće. “Mi smo spremili male pakete, to je samo znak pažnje verujem da ćete zavoleti Beograd i još više voleti svoju Srbju u Sloveniji odakle dolazite”, istakao je Vučić.

U okviru posete Beogradu, povodom božićnih praznika, deca iz Slovenije juče su posetila Hram Svetog Save na Vračaru gde ih je primio patrijarh Porfirije. Pravoslavni vernici koji poštuju julijanski kalendar danas obeležavaju Badnji dan koji najavljuje najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

Pročitajte još: 

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: