logo transparend vojvodina uzivo

,

Vučić potvrdio: Već je potpisano – 311 miliona

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je da ćemo imati ogromna ulaganja u namensku industriju.

„Danas sam razgovarao sa ministrom finansija i premijerkom i u skladu sa onim o čemu smo pričali sa MMF, mi ćemo ogromna ulaganja da napravimo u namenskoj industriji, ali neće to biti ‘bacanje para u bunar’, već ćemo uložiti i u nove fabrike i u da dodatno vidimo i oko zavoda Moma Stanojlović“, rekao je Vučić tokom obilaska novonabavljenih sredstava naoružanja i vojne opreme, među kojima je i 11 borbenih helikoptera Mi-35P koje je Srbija nabavila od Kipra, kao i dva Erbasova transportna aviona tipa CASA C-295.

Dodao je da su Srbiji stigle rakete i municija za topove i da su ulaganja velika i bez podizanja javnog duga.

Što se tiče velikog ugovora za namensku industriju koji je prethodno najavio, obavestio je da je taj sporazum već potpisan, ali da ne može još uvek da iznese detalje, osim da nije u pitanju afrička zemlja. Svakako, u pitanju je vrednost od 311 miliona evra.

„Ne mogu da kažem još, zato što čekam da prođu procedure kod njihovog parlamenta i njihovog predsednika“, rekao je Vučić.

Kada je reč o navodu da se kupuje 48 haubica, naveo je da 48 haubica od 155 milimetara brani jednu celu zemlju.

„Samo da imate u vidu, to je ogromna porudžbina. Ali ima još stvari, razgovaramo i sa drugim zemljama. Svi bi želeli mnogo toga iz Srbije, kao što i mi želimo spolja da dovezemo i dobijemo. Kad potpišete ugovore na preko 300 miliona ili na 105 miliona, kao što je vrednost izvoza na Kipar, onda govorimo o ogromnim poslovima, s tim što onda moramo da isporučimo sve na vreme, što nije lako. To znači da ćemo morati drastično da uvećamo naše kapacitete“, naveo je Vučić.

Izjavio je da će biti nastavljena ulaganja u Vojsku Srbije i kupovinu naoružanja, ali da to neće ugroziti finansijsku stabilnost zemlje.

„Kupujemo i nastavićemo da kupujemo. I ni na koji način nećemo ugroziti finansijsku stabilnost zemlje. Naprotiv, zemlja će da napreduje, ekonomija zemlje će da napreduje. Sve će da napreduje, a ovakvih stvari biće mnogo, mnogo više“, istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ova godina je bila rekordna što se tiče ulaganja u Vojsku Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.