Vučić otvara 45. međunarodni sajam turizma

BEOGRAD – Predsednik Srbije prisustvovaće večeras svečanom otvaranju Međunarodnog sajma u Beogradu

Večeras u 18.00, u Hali 4 Beogradskog sajma, biće svečano otvoren 45. međunarodni sajam turizma, čemu će prisustvovati predsednik Republike Aleksandar Vučić, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

Na sajmu će prvi put nastupiti Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija i Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo učestvuju su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

U paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke biće prisutni izlagači iz cele zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija do profesionalnih udruženja.

Srbija će svoje turističke adute predstaviti u Hali 4 Beogradskog sajma kroz nastupe Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Vojvodine, kao i mnogobrojnih regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije.

Turistička organizacija Srbije predstaviće se pod sloganom „Srbija. Doživi!“, a pored aktivnog odmora akcenat će biti na bogatstvu različitosti, kroz promociju novih brošura pod nazivom „Uporište duhovnosti“ i „Moj Dunav“.

Među izlagačima Turističke organizacije Srbije su Ministarstvo turizma i omladine, „Skijališta Srbije“, Zavod za zaštitu prirode, Prirodnjački centar Svilajnac i Agencija za bezbednost saobraćaja.

Nastup Turističke organizacije Beograda biće u znaku predstojeće izložbe EXPO 2027, kada će direktor Miodrag Popović potpisati protokol o promotivnoj saradnji između EXPO 2027 i ove organizacije i sastati se sa predstavnicima turističkih organizacija iz Izmira, radi proširenja turističke saradnje sa Turskom.

Turistička organizacija Beograda predstaviće različite manifestacije koje nude beogradske opštine.

Učesnicima i turističkim agencijama iz zemlje i inostranstva i ove godine je bio dostupan B2B portal namenjen za registraciju kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca.

Putem tog portala, više od 100 profesionalnih kupaca zakazalo je više od 500 poslovnih sastanaka.

A za profesionalce 19. Horeka

Paralelno sa ovim sajmom, u halama 2A i 2C odvijaće se i 19. međunarodni sajam ugostiteljske opreme „Horeka“ pod sloganom „Poslužite se“. Tu će se okupiti domaće i inostrane kompanije koje se bave proizvodnjom, distribucijom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja, opreme za kuhinje, restorane i barove, kao i novim trendovima poslovanja.

Radno vreme sajma biće od 22. do 24. februara od 10 do 19 časova, a u nedelju 25. februara od 10 do 18 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara. Grupna ulaznica (najmanje osam osoba) košta 400 dinara, dok poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti iznositi 3.000 dinara. Cena parking-mesta je 200 dinara po satu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.