logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Očekujem 10 medalja sa OI u Parizu, za osvojeno zlato po 200.000 evra

BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska novoizgrađenog Nacionalnog trening centra – Multifunkcionalne dvorane u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku da očekuje od naših sportista da donesu sa Olimpijskih igara u Parizu najmanje 10 medalja i poručio da će za svako osvojeno zlato uslediti nagrada od 200.000 evra.

„Dali smo za ovaj centar 20 miliona. I ovo je deo onoga što radimo za Ekspo“, rekao je Vučić. Predsednik je saznao od naših sportista koji su ga dočekali da nova dvorana ima najbolju teretanu i druge uslove za treniranje. „Da kažem samo nešto sportistima, uzdamo se mi u vas, naše borce i rvače, možda i ženski boks i tekvondo, kao i u strelce.

Muka je na vašim leđima i plećima, ali pritisak je uvek na najboljima, ako niste najbolji, nema pritiska. Poslednji put smo govorili šta sve treba, kada nismo imali skoro ništa, a pogledajte sad, pa bio je malo pritisak i na mene“, rekao je Vučić.

On je poručio sportistima da moraju da donesu bar 10 medalja iz Pariza i rekao da će ako naši strelci uspeju da donesu tri medalje, organizovati posebnu večeru za njih kako bi to zajedno proslavili. „Olimpijske igre su postale takimičenje nacija, a ne samo pojedinaca – to je uspeh za celu zemlju. Mi sada podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200.000 evra, što nije beznačajno. Donesete medalju i sutra dobijete pare“, poručio je Vučić.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.