logo transparend vojvodina uzivo

Vučić o trikovima stranih službi: Hteli da nam unište namensku, sad moramo da hapsimo naše ljude koji za crkavicu rade protiv svoje zemlje!

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi poruku portparola Kremlja Dmitrija Peskova, na temu srpske municije u Ukrajini, koji je rekao da će sa „srpskim prijateljima u direktnom kontaktu razgovarati na tu temu“ – da je to ozbiljno pitanje i da su to trikovi kojima se služe različite strane službe. 

– Želim građanima Srbije da ukažem na te trikove kojima se služe različite strane službe i kojima se služe pojedini mediji i političari. Svakog dana sam optužen u svim regionalnim i većini domaćih medija da sam Putinov potrčko. Onda pročitaju – pa nije Vučić dao Ukrajini oružje, nego je prodao Španiji, Belgiji, Češkoj, ko zna kome, a deo tog oružja se pojavio u Ukrajini. Tada očekujete da će oni da kažu – čestitamo, Srbija nas je poslušala. Ne, oni kažu – Putine, pogledaj šta ti je Vučić uradio – rekao je predsednik.

Dvostruki cilj je u pitanju, dodao je, nije cilj da njega napadne Peskov koji je, kako je rekao normalan i pametan čovek, racionalan i intelektualac kog ne mogu da varaju „igricama raznih službi“ i rekao da zato nije reagovao.

– Juče se uznemirio ministar odbrane Bratislav Gašić, hteo je da izda saopštenje, rekao sam – smirite se, ne morate na sve da odgovarate. Za šta se pravdate? Za to što obezbeđujemo najnormalniji posao našoj namenskoj industriji? – rekao je Vučić.

Podsetio je na to da je Srbija sa Azerbejdžanom potpisala ugovor na više od 400 miliona, kada je u pitanju oružje i da su neki i to zamerali.

– To što je sad pomama, što svi hoće oružje, lepo što hoće, mi sad možemo da razvijamo našu namensku industriju – rekao je Vučić.

On je rekao da su postojali pokušaji da se ubace GPS uređaji u granate i rakete, preko pojedinih radnika u našim fabrikama.

– Što rade strani agenti, ne bi li pokušali da tobože preko svojih istraživačkih agencija nam dokažu gde šta i kako mi to radimo. I sada mi moramo da hapsimo naše ljude, koji za neku crkavicu od 2.000 evra na godišnjem nivou, mogu da izgube ne posao nego i slobodu, hoćete da pričam šta sve rade protiv ove zemlje? – rekao je Vučić.

On je dodao da su neki hteli da unište Krušik, Slobodu i Lučane koji su stub sistema naše namenske industrije.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.