logo transparend vojvodina uzivo

,

Vučić: Niz bilateralnih susreta, sa katarskim emirom o investicijama i saradnji

Aleksandar Vučić 3
DOHA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Kataru imao niz bilateralnih susreta, kao i da je razgovarao sa katarskim emirom o saradnji i investicijama.

Kako je naveo, sa njim je razgovarao o skorijoj poseti Srbiji, investicijama, snabdevanju hranom, energetici, a kao posebnu temu, rekao je, izdvojio je Er Srbiju.

„Ono što je najvažnije obavio sam značajan sastanak sa vladarom Katara el Tanijem i to je prvi bilateralni sastanak koji je on imao sa nekim ovde. Viđali smo se na skupovima ali to je bilo u prolazu. Mi smo prvi imali sastanak sa šefom Katara. Ovde je konferencija za 46 najsiromašnijih zemalja od kojih je 33 iz Afrike, devet iz Azije, sa Kariba u Pacifika“, rekao je Vučić.

On je kazao da su na konferenciji u Kataru prisutni i poljski predsednik Anžej Duda, predstavnici Slovenije i drugi sa kojima je razgovarao o regionu i prilikama, Ukrajini.

„Razgovarao sam i sa premijerkom Bangladeša, nadam se da ću i sa mnogo ljudi iz Afrike i Azije. Mi smo na evropskom putu, ali zbog našeg ugleda i specifične situacije zbog KiM ovo je značajan skup“, rekao je Vučić.

Pored toga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prvog čoveka Katara, tokom današnjeg razgovora, zamolio da vidi da li postoji interes te zemlje da njihova kompanija bude strateški partner Er Srbije u budućnosti.

Vučić je kazao da bi bilo strašno važno da se to partnerstvo desi, najavio dalje razgovore na tu temu tokom uzvratne posete, ali i pre toga procene stručnjaka.

On je ocenio da je nacionalna avio kompanija stvar prestiža. a ne samo novca, te da je Er Srbija uspela da ostvari dobre rezultatem i da otvara nove linije.

„Er Srbija pripada Srbiji, sada je profitna a gledamo u budućnost. Danas je dobro stanje, hoće li uvek biti, zavisi ne samo od nas, nego i od prilika na tržištu. A vidimo da velike svetske kompanije drastično padaju“, rekao je Vučić.

Ocenio je da je Er Srbija jedina avio kompanija u regionu koja nešto ozbiljno radi, te da Srbija ima i aerodrom koji je posle ulaganja jedan od najmodernijih.

Vučić je rekao da su teme razgovora bile i skora uzvratna poseta, snabdevanje hranom, energetika.

Naveo je da Srbija i na planu građevinskih investicija ima puno lokacija u više regiona koje može da ponudi i da je reč o velikim investicijama za koje postoji interesovanje katarske strane, a kao polje saradnje naveo je i investicije u navodnjavanje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.