Vučić: Nadam se da će Amerika biti spremnija da nas čuje u naredenom periodu

BEOGRAD – Predsednik Srbije Alekdandar Vučić kazao je da Amerika neće promeniti svoj odnos prema Kosovu i Srbiji, ali da se nada i da mu se čini da će u narednom periodu biti spremnija da čuje srpsku stranu nego Evropa.

“Neće Amerika promeniti svoj odnos prema Kosovu i Srbiji jer nas vidi kao dva različita subjekta, ali se nadam da će više da nas sluša u narednom periodu, nego što će Evropa biti spremna da nas čuje. I kada to kažem, to nije zasnovano na mojim emocijam,a nego na onome što vidim i na činjenici da će možda Amerikanci bolje suštinski razumeju situaciju”, rekao je Vučić gostujući na RTS.

Dodao je da je njegov posao da pomogne vladi da se sačuva zemlja od razaranja, ali istovremeno da se sačuva i srpski narod na Kosovu i Metohiji da tamošnja deca imaju budućnost kao deca u centralnoj Srbiji .

“Ne želim da igram te besmislene igre koje igraju oni ‘Vučić je ovakav i onakav’, ja sam najveći problem. To da radim neću. Ne mislim da je reč o naročito odgovornom čoveku kada je u pitanju Aljbin Kurti, ali to je sve što ću da kažem”, rekao je predsednik.

Dodao je da postoji problem i to što mnogi misle da je geopolitička situacija nešto što nam odgovara.

“Mi Srbi uživamo u velikim geopolitičkim pričama, ne razumevajući kakve su posledice po nas. Mi mislimo da je dobro što se tuku Rusi i Ukrajinci, promeniće se svetski poredak… Možda hoće, a možda i neće. Možda će da bude još gore ili nešto bolje, ali dok to dođe, mi stradamo i to hoću da ljudi znaju “, istakao je predsednik.

Na pitanje da li Srbija može da se osloni na pomoć Rusije, Vučić je kazao da je za Srbiju dragocna podrška svake zemlje, koja je ne priznaje Kosovo i koja može da nam pomogne u u Savetu bezbednosti .

“U tom smislu, i Rusije i Kine i svake druge zemlje”, kazao je on.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: