logo transparend vojvodina uzivo

Vučić na polaganju kamena temeljca nove fabrike kompanije Shoji u Inđiji (FOTO)

INĐIJA – Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u Industrijsku zonu u Inđiji gde će prisustvovati ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike japanske kompanije JFE Shoji Srbija vrednosti oko 50 miliona evra, u kojoj će biti zaposleno između 100 i 150 ljudi.

Vučić se odmah sastao sa predstavnicima kompanije, koje predvodi izvršni direktor kompanije JFE Shoji Korporejšn Jošicugu Kobajaši.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ceremoniji polaganja kamena temeljca, za prvu fabriku te japanske kompanije u Evropi, pored Vučića prisustvuju i ambasador Japana u Beogradu Akira Imamura, ministar unutrašnje u spoljne trgovine Tomislav Momirović, pomoćnik ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Kompanija JFE Shoji Srbija posluje u okviru jedne od vodećih japanskih korporacija JFE Shoji Korporejšn.

Osnovana je 1954. godine posluje u industriji čelika, trenutno zapošljava više od 8.500 ljudi u više od 54 pogona i poslovnica u zemjama Jugoistočne Azije (ASEAN), Kini i Severnoj Americi.

Član je JFE Holding Inc, koji posluje u 22 regiona širom sveta sa više od 64.000 zaposlenih u okviru grupe.

JFE Shoji Srbija će proizvoditi jezgra motora sa širokim spektrom primene, od električnih aparata za domainstvo do pomoćnih i glavnih motora za automobilsku industriju.

Iz kompanije naglašavaju da će koristiti najnovije tehnologije i doprineti razoju automobilske i elektro industrije kako u Srbiji tako i u Evropi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.