Vučić na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, sastaje se sa Si Ðinpingom

SRBIJA – Predsednik Srbije će prisustvovati ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u dvodnevnu radnu posetu Kini, tokom koje će se sastati sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, a prisustvovaće i otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

Prvog dana posete, u petak, 4. februara, Vučić će prisustvovati ceromoniji otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Predsednik Srbije će zatim prisustvovati i prijemu koji kineski predsednik organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija, a među gostima, kako je najavljeno, biće i predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Drugog dana posete, Vučić će se sastati sa predsednikom Kine Si Ðinpingom, a to će biti njihov sedmi susret.

Poslednji put Vučić i Si razgovarali su u septembru 2019 .godine u Pekingu, kada je predsednik Srbije učestvovao na Samitu u okviru inicijative “Pojas i put”.

U međuvremenu, dvojica lidera razgovarala su dva puta telefonom, a predsednik Vučić je prošle godine učestvovao i na video-samitu 17 +1, koji su organizovali Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Nakon 2008. godine, Peking je dobio priliku da ponovo bude domaćin najveće svetske sportske smotre. Ovog puta, u Kinu stižu predstavnici zimskih sportova, a početak Olimpijskih igara zakazan je za 4. februar. U čarima dešavanja na snegu moći ćemo da uživamo sve do 20. februara.

Krenimo od nama najvažnijeg – u Kinu putuje dvoje naših sportista, Nevena Ignjatović i Marko Vukićević, koji će nositi i zastavu na otvaranju Igara jer će biti jedini predstavnici Srbije.

Nikada manji tim nije imao naš Olimpijski komitet, ali to ne umanjuje njegov kvalitet i značaj.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: