Vučić na otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja: Mislim da bi Lazanski bio ponosan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Deseti jubilarni Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2021” svečano je otvoren danas u Beogradu.

Sajam je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Velika mi je čast što mogu da vam poželim dobrodošlicu. Želeo bih da čestitam na organizaciji ovog sajma i ove izvanredne promocije našeg znanja, pameti i naše odbrambene industrije. Domaćini smo predstavnicima delegacija iz čak 117 zemalja sveta dok istovremeno organizujemo jedan od najznačajnijih sajmova. Srbija danas promoviše multilateralizam, naši diplomatski napori verujem da su prepoznati u celom svetu u pokušaju da promovišemo mir i stabilnost. Istorija nas je neretko učila lekcije koje nismo dugo pamtili ali mi se čini da ih danas prepoznajemo bolje i više u odnosu neke periode u prošlosti. Naš osnovni cilj i politika mora da budu mir i stabilnost. Srpska država je kroz sve svoje faze bila poznata po odbrambenoj industriji, rekao je predsednik.

Predsednik je istakao da su na sajmu prikazani najveći poduhvati srpske odbrambene industrije i dodao da je za Srbiju važno da izabere one kategorije naoružanja u kojima možemo da se takmičimo na tržištu sa ostalim zemljama.

– Posebno sam srećan što je ovogodišnji sajam, rekao bih, najveći što pokazuje mnogo noviteta u desetogodišnjoj istoriji ovog sajma. Uspeli smo da vojsku i odbrambenu idustriju stavimo na pijedsetal poverenja koji im pripada, rekao je predsednik na otvaranju sajma.

Autor: I. P.

Tagovi:

Pročitajte još: