Vučić na konsultacije sutra pozvao listu Srbija ne sme da stane i listu oko SPS

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na sutrašnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike liste „Ivica Dačić- Premijer Srbije“ i liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Konsultacije sa predstavnicima liste „Ivica Dačić -Premijer Srbije“ najavljene su iz pres službe predsednika Republike za 10 časova, a sa predstavnicima liste „Srbija ne sme da stane“ u 12.30 časova.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste „Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi“ i „Ruska stranka-Slobodan Nikolić“.

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste „Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“.

Vučić je 1. marta imao konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade s predstavnicima izborne liste ”Mi-glas iz naroda, prof.dr. Branimir Nestorović”.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.