Vučić: Lutka obešenog predsednika Srbije najbolje potvrđuje diktatorsku prirodu naše vlasti

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći tokom proslave Dana policije i MUP-a Srbije komentarisao je pretnje sa jučerašnjeg protesta opozicije, kada su demonstranti nosili transparent i lutku koja predstavlja obešenog predsednika Srbije.

-Sit sam laži. Imali su vešala i svih ranijih godina, sada su doneli lutku koja predstavlja nečiji kraj, moj posao je da takve gadosti trpim. Ja sam predsednik Republike da čak i ogoljene pretnje smrću trpim, ne znam da li se to goni po službenoj dužnosti, ali to rade svaki dan, dnavno preko 200 pretnji smrću ima na moj račun, zna to ministar Gašić, rekao je predsednik.

On je istakao da je do jutros predato 68.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava.

-Ovo je najbolja akcija srpske policije. Idemo u Narodnu skupštinu sa izmenama predloga zakona kod kojih pronađemo nelegalno oružje i sve drugo.

Pomenuo je da govore da je upravo on učestvovao u rijalitiju.

-Tamo gde se plesom pomaže drugima, a oni su iz rijalitija na kojima su zarađivali imali dvojicu ubica. Moja vrata su uvek otvorena, radio sam sinoć do 23 sata, jutros sam od pre osam bio u Predsedništvu. Na koju god temu hoće da razgovaraju, na koji način da umirimo situaciju i ujedinimo se po važnim pitanjima, kako da povećavamo plate, da privlačimo investicije. Kada se zauzimaju međunarodni putevi, naša policija ne reaguje, mi silu ne primenjujemo, izbegavamo primenu sile, bez obzira na pravila službe, obavezu primenu sile, da pokažemo da smo demokratski i različiti od onih koji ubiju boga u demonstrantima čim se pojave na ulici. Ta lutka obešenog predsednika Srbije najbolje potvrđuje diktatorsku prirodu naše vlasti, rekao je Vučić.

Na pitanje kako razume zahteve opozicije zaključno sa jučerašnjim protestima, Vučić je odgovorio:

-Konkretan zahtev je bio ostavka ministra Branka Ružića, ukidanje rijalitija, što od srede četvrtka više neće biti, a nisu rekli izvinite što su odgajali ubice u svojim rijalitijima. I oko REM-a da li Šolak da vodi REM ili Milivojević ili nepismeni Aleksić iz Trstenika, kad imate sve te ljude, šta je smisao, hajde da razgovaramo, da damo Šolaku još malo para, misle da će moj duh da slome time što mi prete ubistvom. Nasekirali su mog sina. Dvesta prijava dnevno primam tim povodom. Obavite taj posao više. Ali niej razgovor i pregovor – ti uradi šta ti tražimo. Zato pozivam još jednom svima da razmisle, nama je potrebna ujedinjena Srbija, da ova Srbija ide napred, da radi, da napreduje ekonomski i u pravnim reformama, ali o tome moramo da razgovaramo. Ako je jedini razgovor skupućemo se pa vas neće biti, to ne može, poručio je Vučić.

Ponovio je da izbore uvek mogu da dobiju.

-Rekli su da su uvređeni pošto je smanjen cenzus na tri posto i tu možemo da im učinimo da povećamo na pet ili čak evropski standard od sedam posto, rekao je Vučić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: