Vučić: Kriza u svetu, potrebna Vlada odgovornih ljudi

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sve što se zbiva u svetu postaje nenormalno pošto se nikada nije dešavalo da, na primer, isključenja struje najavljuju zemlje poput Velike Britanije i Finske i istakao da je zato Srbiji potrebna vlada odgovornih, ozbiljnih i posvećenih ljudi.

“To nije više Priština ili Severna Makedonija već najrazvijenije evropske i svetske zemlje”, rekao je Vučić i istakao da to nije zato što nema dovoljno struje već zato što su nemoguće cene.

Istakao je da je u Nemačkoj cena struje povećane 14 puta u prethodnih pet meseci.

“Mi plaćamo danas kao građani struju 41 evro po megavat satu, a košta nas kad uvozimo 630 evra, to nije normalno i nemoguće je izdržati. Zato je važno da imamo vladu ozbiljnih, odgovornih i posvećenih ljudi koji hoće da se bore za svoju zemlju. I u ovim tesksim okolnostima kada morate da trpite neistine i direktne napade na naše stanovništvom na KiM, da biste sačuvali mir i stabilnost i obezbedite, ali i sigurnu zimu i jesen, pošto mnogima ni leto nije sigurno”, rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Istakao je da treba sve to postići a da se ne unište javne finansije i da je zato potreban ogroman trud.

Vučić je kazao da je uveren da to možemo sve da postignemo i da je zato potrebno da budemo što više ujedinjeni.

Naveo je da neki traže povećaje plata od 20 odsto i zapitao gde su to videli u ovoj situaciji, u godinama korone, rata u Ukrajini i najveće krize od 1945. godine.

Pokažite malo razumevanja za svoju zemlju, poručio je Vučić.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: