logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Idem večeras u Njujork, da pružim odgovor onima koji bi da optuže Srbiju

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će večeras otputovati u Njujork gde će biti održana sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, pre toga i Saveta bezbednosti, vezano za rezoluciju o Srebrenici.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji sa Oliverom Varheijem u Beogradu kome je zahvalio na velikoj energiji koju ulaže za unapređenje pozicije Srbije i celog zapadnog Balkana.

On je zahvalio Varheiju na „preciznim rečima oko nepotrebnosti postojanja kolektivne ili nemogućnosti karakterisanja čitave jedne nacije kao kolektivnog krivca za zločine koji su počinjeni“.

„Umećemo to da pamtimo. Ja sad imam jednu verovatno lošu vest za mene i za vas. Ja sam mislio da ću doći u Kotor, kao što sam vam rekao zajedno sa Sinišom Malim i Tanjom Miščević, ali mi je upravo dostavljena informacija da će najverovatnije sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, pre toga i Saveta bezbednosti, biti baš u sredu, tako da ću ja čim završimo večeru, da idem u Njujork, pošto onima koji bi želeli da optuže Srbiju kao genocidan narod, neko mora da pruži odgovor“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će da pruži odgovor onakav kakav zaslužuju.

Pročitajte još:

vučić

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.