Vučić: Hrvati imaju odličnu vojsku, mi malo bolju

ABU DABI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom obilaska Sajma naoružanja Idex u Abu Dabiju prošao i pored hrvatskog štanda i tom prilikom ocenio da Hrvati imaju odličnu vojsku, a da je posao Srbije da ima malo bolju.

“Hrvati imaju odličnu vojsku i odličnu vojnu industriju i ja to poštujem… A mi malo bolju. Imali su jednu od najboljih fabrika u bivsoj Jugosalviji, Đakovo je nekada bila najbolja fabrika. Imaju izvrsnu vojsku i mnogo ulažu, a naše je da ne budemo slabiji”, rekao je Vučić koji je istovremeno pozdravio predstavnike na hrvatskom štandu.

On je dodao da ako Srbija bude modernizovala svoju namensku industriju, koja proizvodi granate, mine, municiju, biće neprevaziđena u celoj jugoistočnoj Evropi, jer je potražnja velika.

“Pred nama su ulaganja u fabrike u Čačku, Užicu, Valjevu, Kragujevcu, Trsteniku, Bariču, Priboju, Zemunu…”, naveo je Vučić i primetio da je Srbija imala jaku industriju, ali da se nije modernizovala na vreme, i da sada mora da se vrati i uhvati korak.

On je ocenio i da je mnogo važno to što se radi sa dronovima i Pegazom, što rade privatnici, ali i da oni moraju da uzmu mine iz Krušika.

“Srbija to razvija bolje nego svi u regionu, ali još moramo da usavrsavršavmo da bismo mogli da ubacimo naoružanje vojske, što radi Jugoimport”, napomenuo je on.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: