Vučić danas nastavlja konsultacije o mandataru, pozvane još dve liste

BEOGRAD – Sastanak sa predstavnicima liste „Savez vojvođanskih Mađara – Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!“, predviđen je u 10:30

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade, a na razgovore su pozvani predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara i liste „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“.

Kako je saopštila pres služba predsednika, predstavnici liste „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“, pozvani su na razgovor u 11:45.

Razgovorima sa predstavnicima lista „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ i „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“ Vučić je u ponedeljak počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Kako je predviđeno Ustavom, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade. Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.