logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Daljih 100 miliona evra za namensku industriju

GRUŽA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Gruži, nakon prikaza Žandarmerije, da će država uložiti dodatnih 100 miliona evra u namensku industriju.

Vučić je, na pitanje da prokomentariše pisanje hrvatskih medija da je navodno juče prikazom naoružanja gostu iz Egipta „divljao“ i pitanje čega se Hrvati plaše, kao i da je Andrej Plenković „mudro razbio četnika Vučića“, ukazao da su hrvatski mediji pre tri dana pisali da Vučić „nije ni č od četnika“.

„U mojoj porodici na žalost ili srećom nije bilo ni četnika ni partizana. Naši su stradali samo zato što su Srbi. Oni su im stavili pravoslavni krst na čelo i zato što su bili kao ugledna porodica oni su odstranjeni“, rekao je on.

Ukazao je da su i 1992. sve kuće Vučića, ukupno sedam, spalili samo za jedno veče.

„Pokazali su svoje pravo lice, neću da ih vređam. Svima je jasno, samo se pitam jesu li se uplašili partizanskog ili četničkog cveta ili venca“, naglasio je on.

Upitao je i kako je divljao juče, dodajući da nije divljao time što je rekao da će Srbija nastaviti da izvozi oružje.

„Nego šta ćemo. Hoćete li da uništimo našu namensku industriju ? Evo sada ću reći uložićemo u narednom periodu još 100 miliona evra u namensku industriju“, poručio je on.

Vučić je kazao da hrvatskim medijima ne bi bilo divljanje samo ako bi govorio „Za dom spremni“ ili izgovorio druge fašističke ili nacističke pozdrave.

„Pošto to neću da izgovaram sve drugo što uradim je divljanje. Oni su napisali toliko tekstova o meni da sam uveren da će i moji praunuci da se ponose svojim pradedom da nikada niko nije dobio toliki prostor, kao jedan mali Srbin, sin čoveka koji je bio posmrtče, jer su ustaše ubile njegovog oca“, konstatovao je on.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.