Vučić: Američke vlasti istražuju umešanost Jeremića u aferu u SAD

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom tvrdnji o umešanosti lidera Narodne stranke Vuka Jeremića u aferu u SAD, da američke vlasti treba da se bave time i da misli da su one za sada dogurale daleko u istrazi.

“Vi tim ljudima ne možete da pohvatate gde sve pare imaju. Oni vam pokažu da je ovaj primio tri miliona evra od ovog, na drugom mestu tri miliona evra. Sada sam video izveštaj, ima (Jeremić) neku firmu u Delaveru. Vi da pitate ovaj narod ovde, ljudi nemaju pojma gde je Delaver”, izjavio je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o izveštaju američkog Komiteta za nadzor američkog Kongresa, u vezi sa tvrdnjama o aferi u SAD-u u kojima je navodno umešan Jeremić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On je takođe rekao da se vlast ne zauzima putem upadanja u institucije.

“Misle da se na vlast dolazi tako što će neko da zauzme. Ajde da upadnemo u te prostorije, i upadneš u te prostorije i onda, i onda šta, osim što će policija da te izbaci odatle i da te uhapsi. Uradio si time šta?”, upitao je predsednik.

Vučić je rekao da bez izbora niko ne može uzeti vlast i podsetio da je Peti oktobar u Srbiji bio zasnovan na izbornim rezultatima.

“Pošto gledam te besmislene snove i besmislene priče o Majdanu, Petom oktobru. Peti oktobar je zasnovan na nekim izbornim rezultatima, svakako bi Koštunica pobedio na tim izborima, nesumnjivo i verovatno mnogo ubedljivije u drugom krugu i da je došlo do toga”, zaključio je Vučić.

Vučić je dodao da neće biti novog Majdana u Beogradu.

“Niti će da se desi, niti je moguće, sve dok narod ne kaže, a kada narod kaže onda nije potreban Majdan, tako demokratija funkcioniše”, rekao je Vučić.

Prema rečima Vučića, on je sprema sve da uradi da bi pokazao da fotelja nije sve na svetu, nego legitimitet i volja naroda.

“I opet nemam problem, svi ono što vi nikada niste uradili, sve ono što nikada nećete uraditi i što nikada nije na pamet palo da uradite, ja sam spreman da uradim, da bih vam pokazao da fotelja nije sve na svetu, nego legitimitet i volja naroda”, zaključio je Vučić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: