logo transparend vojvodina uzivo

Vučević: Vlada Srbije vidi PKS i privredu kao partnera bez kog nema razvoja države

BEOGRAD – Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da Vlada Srbije vidi privredu i Privrednu komoru Srbije (PKS) kao partnera i da bez tog partnerskog odnosa i međusobnog razumevanja nema razvoja države ni u jednom segmentu.

„Nekada možda ima okolnosti koje ne vidimo na isti način, ali jedni na druge smo upućeni, i jedni bez drugih ne možemo i rekao bih da činimo jednu celinu i ovu državu“, rekao je on u PKS na osmoj sednica Skupštine tog udruženja privrednika. Vučević je kazao da bez privrede, odnosno ekonomije nema razvoja države ni u jednom segmentu, tačnije ni obrazovanja, zdravstva, odbrane, kao ni bezbednosti, kulture.

„Okosnica rada ove vlade je da mora da pravi ambijent za privredu i naš zadatak je da vam garantujemo mir i stabilnost, da imate predvidiv poslovni ambijent, da imate jasno predviđena pravila, vladavinu prava i što ravnopravnije uslove“, rekao je Vučević.

On je dodao da ne može da tvrdi da će sve biti apsolutno idealno, jer kako je naveo ni u životu,kao ni u pirodici ništa nije idealno, pa tako ne može biti n i u poslu, ali sveukupni ambijent mora da uliva sigurnost, da privreda može da posluje. „Iznad svega verujem da nam je potrebno vreme da ovo što je pred nama bude vreme novog srpskog optimizma.

Verujem u bolje sutra i da imamo novu energiju, da guramo i da ne čekamo stalno nešto drugo da se desi, ili da prođe još jedna godina, pa onda će, navodno, nešto biti bolje, pa će nam se tada stvari popravljati“, kazao je Vučević. Premijer je naglasio da Srbiji treba trenutni razvoj strategijski opredeljen i da moramo da radimo brže i bolje. „Ne kažem da je kriza naša razvojna šansa, kao što su neki neodgovorni govorili, ali mislim da treba da dobro razumemo sve okolnosti, da dobro predvidimo ono što će se dešavati, i da budemo strplivi i mudri, i pre svega da imamo veru u sebe, jer bez toga ne možete da uspete“, rekao je Vučević.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.