logo transparend vojvodina uzivo

Vučević: UNDP pruža podršku i razvojnu pomoć, od značaja i za EU integracije

SRBIJA – Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa stalnim predstavnikom Programa UN za razvoj (UNDP) Jakupom Berišom o saradnji i ciljevima i budućim oblicima tehničke pomoći, koji ova organizacija ostvaruje u Srbiji, a koje su od naročitog značaja za proces evropskih integracija naše države.

Vučević je istako da UNDP pruža podršku i razvojnu pomoć u svim važnim i osetljivim pitanjima u oblastima digitalizacije, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, Zelene agende, kao i u cilju razvoja demokratije i vladavine prava, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prioriteti kojima je posvećena ova vlada, kako je naveo Vučević, biće nastavak ulaganja u nauku, Zelenu i digitalnu transformaciju i informacione tehnologije, na kojem će se zasnivati buduća ekonomija i održivi razvoj.

On je poručio je da će Vlada Srbije nastaviti afirmaciju vrednosti svih segmenata značajnih, ne samo za evropske integracije, već i za sveukupni razvoj naše države.

Predstavljajući buduće planove, stalni predstavnik UNDP, ocenio je da su strukturne reforme veoma važne za napredak društva, modernizaciju i razvoj i stvaranje pozitivnog ambijenta.

U tom smislu, ukazao je i na ulogu Okvirnog razvojnog partnerstva, koji precizira modele ekonomske i socijalne podrške i pomoć ove organizacije Srbiji.

On je pohvalio uspeh postignut na polju digitalizacije i informacionih tehnologija i zahvalio na dosadašnjem zajedničkom radu, izrazivši uverenje da će dobra saradnja biti nastavljena i tokom novog mandata Vlade Srbije.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.