Vučević sa prvim potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević zahvalio je danas u razgovoru sa prvim potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog nacionalnog kongresa Li Hongdžongom u Beogradu na bezrezervnoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučević je istakao da je stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek bio principijelan i dosledan “što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje”, saopštilo je Ministarstvo odbrane. On je naglasio da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku.

Vučević rekao je da će Vlada Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje te da ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Li je naglasio da su uzajamna podrška Srbije i Kine po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi dva predsednika “potvrda tradicionalnog čeličnog prijateljstva dveju država”. On je ocenio da je bilateralna saradnja dobro razvijena i konstatovao da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.