Vučević: Poptisujemo sutra rekordan ugovor za nabavku naoružanja

BEOGRAD – Ministar je dodao da je četvrtak otvoreni dan za posetioce na sajmu i da svi zainteresovani za naoružanje i vojnu opremu mogu da dođu

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da sve što se dešava pokazuje i opominje da je neophodno da se radi brže i jače na jačanju Vojske Srbije i najavio da bi sutra trebalo da bude potpisan rekordan ugovor za nabavku naoružanja.

“Spremili smo veliku sajamsku manifestacija, ali kada se gube životi, kada vam strada i kada vam progone narod, kada narod u Banjskoj posle dva dana dobije hleb, neukusno mi je da pričam o svemu što smo priredili na Sajmu naoružanja”, rekao je on.

Ministar je dodao da je četvrtak otvoreni dan za posetioce na sajmu i da svi zainteresovani za naoružanje i vojnu opremu mogu da dođu.

“Srpska namenska industrija, odbrambena industrija prikazala je sa Vojnotehničkim institutom 27 novih proizvoda složenih brobenih sistema. Mnogo toga smo uradili, sutra ćemo, ako se ne varam, potpisati rekordan ugovor za nabavku naoružanja za VS, pravimo velike međunarodne ugovore, rekordne ugovore za izvoz naoružnja u druge zemlje. To su ogromni uspesi za celu državu ne samo za Ministarstvo odbrane, odbrambenu industriju ili Vojsku Srbije, to je nešto što utiče na celokupnu ekonomiju, BDP države”, rekao je ministar.

Vučević je dodao da je ponosan na podršku predsednika i vlade i svih koji su radili godinama da namenska odbrambnena industrija oživi i da ostane na nogama i da danas može da radi. “Sve ovo nam ukazuje, pokazuje, opominje, da još brže i jače moramo raditi na jačanju Vojske Srbije”, rekao je ministar.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: