logo transparend vojvodina uzivo

Vučević na pretpremijeri filma „Drava se ne predaje“

SRBIJA – Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas pretpremijeri filma „Drava se ne predaje“ u Vojnofilmskom centru „Zastava film“ Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane u Beogradu.

Film „Drava se ne predaje“ govori o herojstvu komandanta rečnog monitora „Drava“ poručnika bojnog broda Aleksandra Berića i posade tog broda s početka Drugog svetskog rata i njihovoj borbi u odbrani otadžbine.

Reditelj filma je profesor Nikola Lorencin, prema scenariju poručnika bojnog broda Dragana Spasojevića iz Rečne flotile.

Producenti filma su Vojnofilmski centar „Zastava film“ i Društvo za animaciju, filmsku i video postprodukciju „Krater studio“ iz Beograda. Projekat su osim Filmskog centra Srbije, kao krovne institucije filmske umetnosti u Republici Srbiji, podržali Pokrajinska vlada AP Vojvodine, Grad Novi Sad i opštine Stara Pazova, Novi Bečej i Bačka Palanka.

Foto:mod.gov.rs

Projekciji filma prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Predrag Bandić, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za odnose sa javnošću brigadni general doc. dr Mihailo Zogović, direktor Vojnofilmskog centra „Zastava film“ pukovnik Goran Ikonić i deo produkcijske i glumačke ekipe filma.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.