logo transparend vojvodina uzivo

Vučević: Lopovi i kukavice treba da ćute

bora novakovic
BEOGRAD – Tokom burne rasprave, trećeg dana konstitutivne sednice Narodne Skupštine Srbije, usledio je direktan odgovor Miloša Vučevića čoveku koji je po njegovim rečima pokrao Novi Sad i izbegao ruku pravde.

Vučević se oštro usprotivio govoru poslanika Borislava Novakovića, i poručio mu da „lopovi i kukavice treba da ćute“.

A zašto je Borislav Novaković nazvan lopovom i kukavicom? 

Novaković je u periodu od 2000-2004. godine bio predsednik Skupštine grada Novog Sada, i narodni poslanik, tada Demokratske stranke. Borislav Novaković je patentirao „glasanje na daljinu“, to jest, on je „glasao“ u Skupštini Srbije iz Soluna (Grčka). Tada je njegov kum, Bojan Pajtić bio predsednik poslaničkog kluba i podržao laž Novakovića da je bio u klupama kada se glasalo.

Posle laganja o glasanju, Bora Novaković prelazi na krupnije afere. Novaković je uhapšen krajem novembra 2014. i u pritvoru je proveo 30 dana. Na osnovu presude Prekršajnog suda u Novom Sadu od 19. novembra 2015. godine Bora Novaković je osuđen na novčanu kaznu od 200 hiljada dinara kao odgovorno lice JP Zavod za izgradnju grada jer je zaključivao brojne milionske ugovore mimo propisa koji regulišu javne nabavke. Tako je Bora Novaković, diplomirani marksista, 14. septembra 2010. godine zaključio Ugovor o javnoj nabavci na iznos od 243.855.000,00 dinara sa preduzećem „Put invest“, mimo propisa, koji regulišu javne nabavke. Dan kasnije, 15. septembra 2010. godine, jedan od lidera, tada, novosadskih demokrata zaključuje Ugovor o izvođenju radova za opremanje građevinskog zemljišta sa istom firmom na 59.992.000,00 dinara, takođe mimo propisa i neophodne dokumentacije.

Viši sud u Beogradu osudio je 2017. godine Borislava Novakovića, tada bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada Novog Sada, na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope. 

Osuđen je da je, kao direktor Zavoda za izgradnju grada od 2009. do 2011. godine, isplatio 4 miliona evra preduzeću „Borovica transport“ da bude izvođač radova na izgradnji Bulevara Evrope, iako je i tada bilo poznato da ta kompanija ne ispunjava uslove.

Novaković je privođen i godinu dana ranije, i to zbog sumnji u malverzacije sa građevinskim zemljištem, zajedno sa novosadskim biznismenima Petrom Matijevićem, Vojislavom Gajićem i drugima, ali je taj postupak obustavljen.

Borislav Novaković, je 2018. godine, tada predsednik novosadskog odobra Narodne stranke, osuđen na šest meseci zatvora ili dve godine uslovne kazne zbog napada na policajce u Vrbasu.

I to nije sve. Borislav Novaković zbog svojih korupcijskih radnji i nasilnog ponašanja odlučuje da menja stranke, i tako 2014. godine prelazi u Socijaldemokrtasku stranku Borisa Tadića, potom u Narodnu stranku Vuka Jeremića, da bi danas bio u Narodnom pokretu Srbije Miroslava Aleksića.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.