Vučević i Mojsilović obišli Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije

Vučević i Vojska Srbije
SRBIJA – Ministar Vučević i general Mojsilović obišli Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije u bazi „Jug“

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su večeras Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije u bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Komandant Centra potpukovnik Dragan Paunović informisao je ministra odbrane o organizaciji, zadacima i delokrugu rada tog sastava Centra za mirovne operacije Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije.

Vučević Vojska Srbije
Foto: Instagram Miloš Vučević

Ministar Vučević obišao je i polaznike Kursa za štabne oficire Ujedinjenih nacija „UNSOC 2022” koji se realizuje u bazi „Jug“ i sertifikovan je od strane Ujedinjenih nacija. U kratkom obraćanju polaznicima iz osam zemalja ministar Vučević im je poželeo uspešan završetak usavršavanja.

On je, takođe, imao priliku da sagleda kapacitete Centra za realizaciju obuke na trenažerima i simulatorima. Ministru su, između ostalog, predstavljeni simulator virtuelnog bojišta VBS-3, medicinski simulator, trenažer za obuku u gađanju iz ličnog naoružanja „LASER SHOT”, kao i simulator pogodaka „MILES”.
Ministar Vučević i general Mojsilović zatim su prisustvovali prikazu osposobljenosti Voda za zaštitu snaga Komande za obuku na poligonu Borovac kod baze „Jug“.

Vučević Vojska Srbije
Foto: Instagram Miloš Vučević

Ministar je, nakon prikaza, budućim mirovnjacima poželeo da na najbolji način predstavljaju sebe, svoje porodice, Vojsku Srbije i našu otadžbinu.

– Da čuvate mir i građane tamo gde budete bili, ali da čuvate i sebe, da nam se vratite živi i zdravi u otadžbinu, u Srbiju. Ponosan sam na ovo što vidim, da je Vojska Srbije radila na unapređenju obuke, na stvaranju uslova da naši pripadnici, ali ne samo naši pripadnici, nego pripadnici i drugih oružanih snaga, drugih vojski dolaze kod nas na obuku. Želim vam dobro zdravlje, dobru sreću i junačka srca – poručio je ministar Vučević pripadnicima Voda za zaštitu snaga koji će na proleće biti upućen u misiju UNIFIL u Libanu.

Nakon zajedničke večere ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa starešinama i vojnicima u bazi „Jug“, oni će zajedno pratiti i fudbalsku utakmicu Svetskog prvenstva u Kataru između reprezentacija Srbije i Brazila.

Večerašnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: