Vučević i Hil: Formiranje ZSO preduslov za nastavak pregovaračkog procesa

Miloš Vučević i Hil
BEOGRAD – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom.

Sagovornici su naglasili zajednički stav po pitanju neophodnosti formiranja Zajednice srpskih opština kao preduslova za dalji nastavak pregovaračkog procesa Beograda i Prištine.

Vučević je upoznao sagovornika sa narednim aktivnostima zvaničnika Srbije koje će biti usmerene ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa, a koje će biti realizovane u Srbiji i SAD. Na sastanku je posebno istaknuta predstojeća poseta načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića Nacionalnoj gardi Ohaja u Kolumbusu i Združenoj komandi Oružanih snaga SAD u Vašingtonu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vučević je zahvalio ambasadi SAD na uticaju koji je ispoljen prilikom smirivanja situacije na severu Kosova i Metohije, a posebno je naglašen zajednički stav po pitanju neophodnosti konstituisanja ZSO kao preduslova za dalji nastavak pregovaračkog procesa. Ambasador Hil istakao je da su SAD pouzdan partner Srbije sa posebnim naglaskom na saradnju u oblasti odbrane.

On je naglasio da će ambasada SAD sa svoje strane učiniti sve da visoke delegacije Srbije prilikom posete SAD u potpunosti ispune ciljeve posete i budu prihvaćene na najvišem nivou. Hil je istakao da se SAD nadaju skorom nastavku saradnje u segmentu koji se odnosi na zajedničke vežbovne aktivnosti i dodao da su SAD spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: