logo transparend vojvodina uzivo

Vučević i delegacija sindikata u prosveti o unapređenju uslova rada

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa delegacijom reprezentativnih sindikata u prosveti o njihovim zahtevima za unapređenje uslova rada u obrazovnom sistemu i ponovio da Vlada Srbije radi sve kako bi se poboljšao status svih radnika u prosveti.

Vučević je pozvao sindikate da se nastavi dijalog koji je i doveo do ispunjenja velikog broja zahteva za unapređenje rada i položaja zaposlenih u prosveti, navodi se u saopštenju Vlade.

Premijer je istakao da je zbog razumevanja značaja ulaganja u obrazovanje kao investicije za budućnost države, Vlada Srbije potpisala Protokol kojim je predviđeno povećanje plata za prosvetne radnike i da se istim iskazuje težnja za izjednačavanje početne plate nastavnika sa prosečnom platom u Srbiji do januara 2025. godine.

U skladu sa Protokolom Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata u prosveti, postignut je dogovor o tome da se za mesec dana predsednik Vlade ponovo sastane sa predstavnicima sindikata.

Predstavnici sindikata su obavešteni o tome da se radi na smanjenju administracije u smislu korišćenja novih funkcionalnosti eDnevnika i najavljen dalji zajednički rad na izmenama i dopunama posebnih kolektivnih ugovora.

Takođe, sledeće nedelje biće formirane radne grupe Vlade Srbije za osnovno, srednje i obrazovanje odraslih, kako bi se nastavio rad u kontinuitetu.

Na sastanku je rečeno da će nacrt teksta Zakona izmena i dopuna Krivičnog zakonika, a koji se odnosi na napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, biti usvojen do kraja godine.

Sastanku su prisustovali predsednici i predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.