Vučević: Drina nije granica, ona je spona srpskog naroda sa obe obale reke

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“ u Srpskom narodnom pozorištu i tim povodom se oglasio na svom Instagram profilu.

“U našoj kulturi, u našoj tradiciji, u našoj veri je da volimo svoju braću, da ne diramo tuđe, ali da ne damo na svoje. Zato su sloga i jedinstvo duboko usađeni u našim korenima, i upisani u našim genima.

Mi Srbi iz Panonske ravnice smo odrastali i stasavali na sećanju o našim slavnim precima koji su ostvarili viševekovni san o prisajedinjenju srpske Vojvodine ostalim srpskim zemljama. To nam je ostavljeno kao zavet ѕa budućnost. Da se borimo i pomažemo svom narodu gde god da je, da ga snažimo još čvršćim vezama sa otadžbinom, da budemo čvrsta brana svakom pokušaju da nas odvoje ili razjedine, da na vetrometini istorije čuvamo naše svetinje, i da nikada ne prestanemo da se borimo za njih, da nikada ne dozvolimo da se unište koreni postojanja srpskog naroda.

Za sve to smo najjači kada smo zajedno, kada smo jedinstveni. Jer i život nas je učio da je najveća sreća kad imate sa kim da podelite i pobede, ali i poraze. I da je najvažnije da imate čvrst oslonac.

A Srbija ga ima u bratskoj Republici Srpskoj.

Zato Drina nije granica. Ona je spona srpskog naroda sa obe obale reke”.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.