logo transparend vojvodina uzivo

Vučević: Do kraja 2023. broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije podiže se na 5000 (VIDEO)

BEOGRAD – Ministar odbrane Miloš Vučević saopštio je danas da će do kraja 2023. godine broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, biti podignut sa 1500 na 5000.

„Obaveštavam javnost Srbije i ne samo Srbije, da smo sinoć general Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije i ja dobili zadatak, nalog od predsednika Republike, kao vrhovnog komandanta, da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1500 na 5000“, saopštio je Vučević.

On je naveo da će Vojska Srbije imati 5000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije.

Tih 5000 vojnika biće spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina.

„Tih 5000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije biće najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima. I Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsednik Republike i do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju“, naveo je Vučević na Instagramu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.