logo transparend vojvodina uzivo

,

Vrščani odlični domaćini: Četvrti „Vršački akvatlon“ zasenio sve prethodne

VRŠAC – Državno prvenstvo u akvatlonu, disciplini koja podrazumeva plivanje i trčanje, 4. „Vršački akvatlon“, održano je juče na Gradskom jezeru u Vršcu.

Organizator trke bio je Triatlon klub Ahil iz Vršca uz podršku Grada Vršca. Svemu su prethodile dvodnevne pripreme, da sve izgleda besprekorno, a Grad Vršac bude ponosni domaćin.

Predivno vreme na Gradskom jezeru upotpunili su takmičari iz cele Srbije, od Subotice do Leskovca. Publika je zdušno navijala za svoje favorite, a najveći aplauz i posebna inspiracija svih prisutnih bio je par iz Jagodine. Takmičar Marko Gajić svog druga Aleksu Petrovića, osobu sa invaliditetom, vukao je čamcem celu trasu trke, a zatim i gurao u invalidskim kolicima kroz deo za trčanje.

Najmlađi takmičari od 7 godina, plivali su 50 metara i trčali 500 metara. Svi su nagrađeni medaljama. Glavna trka podrazumevala je plivanje 1.000 metara i trčanje 5.200 metara.

Pobednici i novi državni prvaci postali su Iva Pavlović iz Kragujevca i Jovan Ponjević iz kluba „Triogy Rejsing“ iz Novog Sada. Posebno zanimljiva trka bila je i štafetna trka, u kojoj je jedan takmičar plivao, a drugi trčao. Pobedu je odneo par iz triatlon kluba „Sava“ iz Sremske Mitrovice.

Ova vest je deo projekta Vršac uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Vršac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.