Vrščani gostuju u novosadskom Pozorištu mladih

VRŠAC – U četvrtak 23. marta, sa početkom u 19.30 novosadska pozorišna publika imaće priliku da vidi još jedno ostvarenje „Sterijinog“ teatra.

Vršački pozorišni ansambl će na sceni Pozorišta mladih u novom Sadu izvesti predstavu „Lari Tompson , tragedija jedne mladosti“ po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Dušana Petrovića.

U predstavi igraju Miloš Đurović u ulozi Belog, Tamara Tamči Toskić u ulozi Katarine, upravnice pozorišta, Predrag Grujić kao Stefan Nos, Ivan Đorđević u ulgama Dragana, Bojana i Olivera Nosa, Dojna Petrović u ulogama Dragane, Bojane i Olivere Nos, Srđan Radivojević kao kum Sava, Vanja Radošević kao kuma Savka, Mladen Vuković u ulogama specijalca i električara, Sonja Radosavljević kao inspicijentkinja Lepa, Monika Boldovina Bugle kao rekviziterka Maca i Srđan Marin kao Đura, scenski radnik.

„U dobrim dramskim delima uvek postoji više tema, odnosno problema kojima se bave i to im daje univerzalnost“, kaže reditelj Dušan Petrović.

On o ovoj svojoj režiji kaže da se više od sto godina, od pojave filma, potom radija i televizije, govori o odumiranju i nestanku teatarske umetnosti, te da u današnje vreme, usled opšte nebrige, ali i pojavom paralelne stvarnosti u vidu društvenih mreža, rijalitija, kompjuterskih igara i svih drugih sadržaja na internetu, položaj pozorišta deluje još ugroženije.

Teatar ipak opstaje, pre svega zahvaljujući entuzijazmu ljudi koji još uvek veruju u magiju koja dolazi sa dasaka koje život znače, kao i junaci ove neobične tragikomedije. Ova predstava Narodnog pozorišta „Sterija“ u Vršcu je brzo osvojila srca gledalaca i još uvek je jedna od omiljenih sa vršačkog repertoara, dok ju je i pozorišna kritika takođe blagonaklono prihvatila.

Tragikomediju „ Lari Tompson” koja je godinama na kartu više igrana na sceni Zvezdara teatra u Beogradu, Dušan Kovačević napisao je 1996. godine. Narodno pozorište Pirot je ovo kultno pozorišno delo na svoju scenu postavilo 2001, dok je treću postavku u domenu srpskih pozorišta ono doživelo 2022. na sceni Narodnog pozorišta „Sterija“.

Krajem aprila vršački pozorišni ansambl gostuje i na sceni Zvezdara teatra u Beogradu gde je „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ nakon praizvedbe u postavci autora ove drame, postala jedna od najgledanijih srpskih predstava.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: