Vršac podržao inicijativu kompanije Swisslion: Ekoturistički kompleks sa akva parkom na putu za Vršačke planine

VRŠAC – Skupština grada Vršca prihvatila je danas inicijativu kompanije Swisslion za promenu Plana detaljne regulacije, kojom se obezbeđuju uslovi za razvoj dela grada na izlazu ka Vršačkim planinama.

Usvajanjem Plana detaljne regulacije za vinogradski kompleks i pristupni put Vršačkim planinama, obuhvata se definisanje građevinskog zemljišta za kompleks eko-turističkih i sportsko-rekreativnih sadržaja sa pristupnim saobraćajnicama.

Definišu se regulacije javnih saobraćajnih površina sa biciklističkom i pešačkom stazom, utvrđuju se pravila uređenja javnih površina i pravila građenja na ostalim površinama u okviru plana. Ukupna površina područja iznosi 188.90 hektara.

Nosilac izrade je Odeljenje za planiranje, ubanizam i građevinarstvo Gradske uprave Grada Vršca, a poslovi izrade plana povereni su Zavodu za urbanizam Vojvodine iz Novog Sada.

U odnosu na pretežnu namenu prostora urbanističke i druge pokazatelje, izdvojeno je 7 karakterističnih zona: zona saobraćajnih koridora, zona eko-turističkog kompleksa, zona kompleksa Dvorac, vinogradsko-voćarska zona, zona Kuća za odmor i izlete, zona šuma i zona potoka i kanala.

Za svaku od ovih zona u planu su data pravila uređenja i pravila građenja. U zoni ekoturističkog kompleksa moguća je izgradnja Akva parka, uređenje površina za sport i rekreaciju i zelenih površina. Preciznija razrada ove zone vršiće se na osnovu jednog ili više urbanističkih projekata.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.