Hladniji dani donose nam i topla jela. Supe su najlakše pripremana poslastica.
Preporučujemo vam pravu domaću pileću čorbu po staroj recepturi.
Sastojci:
2 krompira
3 šargarepe
1 šoljica graška
1 šoljica naseckane boranije
2-3 pilećeg mesa po izboru
2 kašike brašna
ulje
so
suvi biljni začin
biber
mirođija
Priprema
Meso obarite posebno, najbolje u ekspres loncu, očistite od žilica, kostiju i kožica i sitno naseckajte. Šargarepu, krompir i boraniju naseckajte na kockice i sve povrće (uključujući i grašak) stavite na malo ulja (da pokrije dno posude) da se dinsta. Dolijte malo vode.
Kad povrće počne da mekša dodajte meso, malo posolite, dodajte brašno i kratko propržite, nalijte vodom do željene gustine, stavite malo biljnog začina i ostavite da provri. Kad provri smanjite vatru i kuvajte dok svo povrće ne bude kuvano.
Pred kraj kuvanja začinite čorbu po ukusu: po potrebi dodajte još soli i začina, kao i malo bibera i sitno seckane mirođije.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.